Moni Pendelis, 3.9.2000

Back home


Kalimera


Terveisiä taas täältä lämpimästä Kreikasta ! Pahin helleaalto lienee väistynyt ja kohtuullinen lämpötila meille skandinaaveillekin on palannut tännekin. Lisäksi reilu kuukausi jokseenkin kylmässä ja sateisessa Suomessa lisäsi huomattavasti tämän lämmön arvoa ja olenkin yrittänyt nautiskella siitä taas täysin siemauksin.

Lomailu Suomessa oli säästä huolimatta mukavaa, tosin aika meni aika paljon juhlimiseen. Taisin viettää kaikkiaan yli kymmenet synttärit eri tahojen ja ihmisten kanssa. No olihan se ajoittain mukavaakin. Samalla tuli käytyä ja koettua monia supisuomalaisia kohteita aivan erilaisen nostalgian siivittäminä kuin ennen.

Elämä on alkanut sujua yllättävän nopeasti taas kreikkalaiseen malliin, jossa pitää muistaa, ettei kaikki voi tapahtua tänään, vaan suurin osa tapahtuu, avrio, huomenna. Kuten se, että kun minulta otetaan pois vaihtoa varten vuodevaatteet ja pyyhkeet, niin tyynyliinat ja pyyheliinat tulevat ehkä vasta huomenna tai sitten ensi viikolla.

Ongelmitta ei muutoin tänne tulokaan sujunut. Lensimme veljeni kanssa Tukholmasta Budapestin kautta Ateenaan ja sillä välillä hävittivät jo meidän matkatavaramme lähes kahdeksi vuorokaudeksi. Minulla nyt oli jotain vaatteita luostarissa, mutta veljelläni oli vain vaatteet päällänsä eikä muita. Reilu helle ja hiki pinnassa lisäsi elon "ihanuutta", mutta onneksi antoivat hieman rahaa ensihätään vaatteiden ostoon. Kaikki tavarat olivat kuitenkin tallessa laukuissa niiden tultua veljeni hotellille, joten siitäkin selvittiin säikähdyksellä.

Jälleen kerran olen ollut paikallisoppaana ja kierrellyt nyt veljeni kanssa Ateenan kohteita. Nyt tosin hieman erilaisia kuin heinäkuussa esim. lasteni kanssa. Kohta voisin tehdä tuotakin hommaa vaikka sivubisneksenä. Alkuviikosta olisi tarkoitus mennä pohjoisemmaksi joihinkin mielenkiintoisiin kohteisiin, joista sitten aikanaan lisää tarkemmin näilläkin sivuilla. Turistit ovat vähentyneet huomattavasti ja matkailukin on taas mukavaa, kun ei tarvitse joukoissa törmäillä.

Tällaista siis täällä. Eiköhän tuo seuraavat 3- 4 kuukautta sujune entiseen malliinsa, kun takana on jo yli 8-9 kuukautta elämistä milloin missäkin ja kokemuksia vaikka muille jakaa. En vieläkään muuten ole katunut tekemääni ratkaisua hetkeäkään, vaikka saman ratkaisun tekeminen nyt, kun tiedän sen "sisällön", saattaisi olla vaikeaa. Asiaan liittyen löysin Suomen lomalla ollessani Helsingin Sanomista pilapiirtäjä Terhon osuvan kuvan, jossa ilmeisesti häntä itseään kuvaava tyylitelty hahmo lepotuolissa löhöillen ja maailmankaikkeutta katsellen sanoo: "Kun oikein kriittisesti tarkkailee nykyihmisen käyttäytymistä; kerätään esineitä, kippoja, kuppeja, vekottimia, vempaimia, haalitaan omaisuutta enemmän kuin tarvitaan, herää vain yksi elämän peruskysymyksistä ..." --- "Onko tarkoitus jäädä vai niin kuin käydä vaan ?"

Ioannis

Jälleen Akropoliksella

Kotikaupunkini Ateena

Pylväs pysyy pystyssä kuitenkin

Vesa ja Erekhtheion


| Matkapäiväkirjani etusivu | Sisällysluettelo | Seuraavalle sivulle |