Château de Bossey, 26.2.2000

Bosseyn kummitusTodellisella châteaulla pitää aina olla oma kummituksensa. Niin on myös Château de Bosseylla.

Jollain edellisistä sivuistani kerroin Bosseyn historiasta. Vuonna 1817 linna tuli Mademoiselle Anne-Francoise-Elisabeth Langen omistukseen, kun hänen alankomaalainen rikas liikemies- ja laivanomistaja aviopuolisonsa Michel-Jean Simmons osti châteaun tälle kauniille, pariisilaiselle näyttelijätärvaimolleen.

"La bonne châtelaine de Bossey", kuten Elisabeth Langea myös kutsuttiin, kuoli vuonna 1825, kun hän oli hoidossa Italiassa Firentzessä. Puoliso ei osannut sopeutua elämään ilman ihastuttavaa vaimoaan ja hän palsamoi vaimonsa ruumiin ja toi sen takaisin Bosseyhin arkussa, jossa oli kristallikansi.

Noin vuoden aviopuoliso piti mademoiselle Elisabeth Langen ruumista châteaun Valkoisessa salongissa (Salon blanc, siitä on kuva aikaisemmilla sivuilla) eräänlaisessa kynttilämausoleumissa. Sveitsin poliisi ja viranomaiset määräsivät Michel-Jean Simmonsin hautaamaan vaimonsa ruumiin ja hän lupasikin tehdä sen ja haudata ruumiin Bosseyn puistoon.

Joka tapauksessa hän yön pimeinä tunteina salaa otti ruumiin ja vei sen Carougen (lähellä Geneveä oleva paikkakunta) katoliseen kirkkoon. Siihen ruumiin historia sitten päättyykin.

"Bonne châtelainen" hautaa ei ole koskaan löydetty ja kukaan ei tiedä, mitä on tapahtunut ruumiille. Mutta siitä asti sanotaan erilaisten ihmeellisten asioiden tapahtuneen ja kummallisten äänien kuuluneen chateaun toisessa kerroksessa.

Tämä tarina on tietysti yhtä tosi kuin on kummitustarinat yleensä, mutta jos hetkeäkään epäilet, tule katsomaan ja kokemaan tuo asia henkilökohtaisesti.

Terveisin

Hannu

Mahdollisia kummituskuvia ?
| Matkapäiväkirjani etusivu | Sisällysluettelo | Seuraavalle sivulle |