Château de Bossey, 7.2.2000

Poika tuli !


Suomalaiset ne sen kun lisääntyvät täällä ulkomaillakin. Anu ja Jukka saivat keskiviikkona 2.2.2000 pojan. Hyvä ajoitus lapselle ja äidille (entiselle Syndesmos -aktiiville), samana päivänä suuri kirkollinen juhlapäivä, Herran temppeliin tuominen ja lisäksi ko. päivänä oli vielä kansainvälinen ortodoksinen nuorten päivä. Nimikin on pojalle jo annettu, vaikka ristiäiset kuulemma pidetään kesällä Suomessa suvun kanssa. Saa isänsä mukaan nimeksi Juko, joka tarkoittaa kai reen etuosassa jalaksia yhdistävää puuta siis reen osaa.

Hyvä että tulee poikia samaan aikaan kun naisista tulee presidenttejä. Jospa vaikka vielä joskus saisimme sitten miespresidentinkin takaisin. Tuo presidenttihuuma ei ole onneksi näkynyt täällä paljoakaan, mitä nyt feministi-sisareni teksti- ja sähköpostiviesteissä.


Sunnuntaina ajelimme täällä IDHA-tutkintoa suorittavan suomalaisen, Kari Hakolan kanssa Jura-vuorten yli. Menimme ensin Ranskaan Divonneen ja sieltä Gex'in kautta vuorille. Komeat olivat maisemat sielläkin.

Sää oli aurinkoinen ja lämmin alhaalla, noin +10 astetta. Vuoristossa oli hieman kylmempää ja lunta oli riittävästi. Tiet olivat kuitenkin sulat ajaa. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja lähes koko Geneve asukkaineen oli varmaan lähtenyt vuorille sunnuntaiksi hiihtelemään. Onneksi kiersimme reittiä eri suuntaan kuin suurin osa muista ja vain vastaan tuleva liikenne oli runsasta.

Yllättävää oli havaita oikean maastohiihdonkin olevan varsin suosittu täälläpäin. Ylhäällä vuorilla oli lukuisia paikkoja, missä parkkipaikat olivat tupaten täynnä autoja ja ihmiset laduilla. Kyllä siellä tuolla ilmalla kelpasikin olla !

Toinen suosittu ulkoilumuoto tuolla vuorilla oli lumikenkäkävely. Jonkinlainen suomalaisen sauvakävelyn rinnakkaislaji. Ihmiset vaeltelivat hangilla reput selässä, eväät mukana pitkin aurinkoisia ja jylhiä maisemia. Tekee mieli vielä koettaa moista lajia !

Nuo hiihtomaastot ovat todella lähellä kotiani. Suorinta tietä sinne tulee varmaankin noin 25-30 km. Ranskan kautta enemmän, mutta matkalla on mukava katsella mahtavia maisemia, mm. Mont Blanc näkyy hyvin vuorten rinteiltä. Täällä alkaa kohta korkeasesongin aika eli se alkanee siinä helmikuun puolenvälin tienoilla. Silloin ihmisiä riittää noihin maisemiin viikollakin, nyt siellä on väkeä enemmälti vain viikonloppuisin.

Aikamoinen kontrasti oli tulla alas lumisita vuorilta ja mennä Nyonin rantabulevardille kävelemään. Sielläkin oli ihmisiä liikkeellä paljon, kun sää oli lämmin ja aurinkoinen, eikä lunta missään. Joutsenet ja monet muut (osa minulle tuntemattomiakin) vesilinnut uiskentelivat rannassa ja ihmiset syöttivät niitä. Paikalliset asukkaat alkoivat jo kaivella purje- ja moottoriveneitään talviteloiltaan ja järvellä oli jo muutama vene vesillä. Taitaa tosiaan olla kesä tulossa, vaikka on vasta helmikuun alku !

Terveisin

Hannu


Nyonin aurinkoista rantaa helmikuussa
| Matkapäiväkirjani etusivu | Sisällysluettelo | Seuraavalle sivulle |