Château de Bossey, 2.2.2000

Ranskanlainen menu


Tässä aika ajoin on ruvennut tuntumaan siltä, että tuo Suomessakin erittäin arvostettu ranskalainen ruokalista eli siis tarkemmin sanottuna ranskankielinen, hienosteleva ruokalista onkin melkein bluffia.

Tuolla aikaisemmalla sivullahan olet jo saanut tutustua karjalais- sveitsiläiseen poikamiesateriaan nimeltä: Omelette au Saucisse de Strasbourg, varsin proosallinen ruoka loppujen lopuksi.

Toinen aivan yhtä maukas, helppolaittoinen ja tyyliin sopiva ruoka löytyi muutama päivä sitten: Poelee a la Campagnarde. Nimessä on vielä noita kattoja ja heittomerkkejä vaikka kuinka, mutta tästä ne puuttuvat, kun Petja ei ole lähettänyt minulle niiden kirjainten ns. HTML-koodeja. Upea paikallinen luomus ja hyvin on Hannulle maistunut. Papukaijamerkin saa se, joka tietää (kummipoikani ja ranskankielen virtuoosi Antti ei ole pelissä mukana), mikä ihastuttava ruoka tuossa onkaan ?

Aamuisin en enää ryystä mustaa sumppia, vaan olen siirtynyt maistelemaan Cafe l'Naturelia. Ruoan kanssa en enää ryyppää kaljaa, vaan siemailen aistikkaasti Biere de Prestigen. Hampaanikin pesen nykyään hienosti Eau Minerale Naturellella.


Täällä alkoi viime sunnuntaina neljä viikkoa kestävä kansainvälisen Punaisen Ristin ja muutaman muun humanitaarisen järjestön yhteistyössä pystyyn paneman järjestön The Center for International Health and Cooperation (CIHC) koulutustilaisuus. Ihmisiä on ympäri maailman suorittamassa IDHA-tutkintoa (the International Diploma in Humanitarian Assistance). Taustalla on Dublinissa 1997 yhteistyössä irlantilaisen Surgeonin Royal Collegen ja englantilaisen Liverpoolin yliopiston kanssa aloitettu ja vuotta myöhemmin mukaan liittyneen amerikkalaisen New Yorkin City Universityn yhteistyöhanke.

Tämä on nyt viides koulutustilaisuus ja osallistujia lienee jotain 20-30 sekä kouluttajat lisäksi. Taustalla häärii joukko kovia nimiä, joista osa vilahtelee täälläkin: Saddrudin Aga Khan, Kofi Annan, Boutros Boutros-Ghali, Gro Harlem Bruntland, lordi David Owen, Cyrus Vance, nimekkäimpiä mainitakseni. Kurssin hintakin on kohtuullinen: 4000 US dollaria.

Tämä porukka on nyt siis täyttänyt kirjaston vieressä olevan luentosalin ja aina silloin tällöin ryntäävät päivällä tauoilla kovasti metelöiden ja ameurikan englantia vääntäen kirjastoonkin. Illalla ja pidemmillä tauoilla ei ole puhettakaan, että joku kolmesta Internet-tietokoneesta olisi vapaa. Piti tässä kerran käydä "töissä" klo 23:30 silloin oli jo rauhallista.

Olisi tässä hyvä syy tehdä 3-4 viikon reissu jonnekin. Olisiko ehdotuksia ?

Terveisin

Hannu


Idässä Alpit, lännessä Jura


Minä siinä välissä
| Matkapäiväkirjani etusivu | Sisällysluettelo | Seuraavalle sivulle |