Château de Bossey, 21.1.2000

Kommelluksia riittää


Tänään täyttyi kuukauden määräaika, jolloin pitäisi ottaa toinen A- ja B-hepatiitin tehosterokotus (lähinnä myöhempää Kreikkaan muuttoa ajatellen). Anu neuvoi lääkärin Nyonista ja sinne sitten ajelinkin, kaunis pikkukaupunki Geneve-järven rannalla, 9 km päässä.

Kun en ollut varannut aikaa lääkärille, ei hän tietenkään ollut paikalla ja toistakaan lääkäriä en siihen hätään löytänyt. Oli siinä saman käytävän varrella kyllä tarjolla urologi ja hammaslääkäri, mutta en oikein kehdannut heiltä mennä rokotusta pyytämään.

Kysynpä vielä uudestaan ja palaan asiaan myöhemmin, ajattelin ja lähdin ajelemaan kotia kohti. Kuinka ollakaan yhtäkkiä silmiini osui kyltti: Clinique privee, varmastikin yksityinen klinikka, kyllä sieltä lääkäri tai hoitaja ainakin löytyy pistoksen antamaan (minullahan oli rokoteaine mukanani Suomesta).

Sisälle, normaalit selitykset, huono englannin vastaanottokyky respassa tytöllä, mutta asia kyllä selvisi hänelle. Olin tullut yksityiseen hullujenhuoneeseen, psykiatriselle klinikalle. Rehellisesti sanottuna kyllähän asia hymyilytti minuakin ja paikalle tullutta toista englanninkielistä henkilökunnan edustajaa, mutta ystävällisesti hän neuvoi minut Nyoniin samalle lääkärille, jota oli jo kerran turhaan yrittänyt.

Onneksi tästä lähettyviltä löytyy toisesta pikkukylästä lääkäri, Dr. Bergier (nimi kuulostaa hassulta ranskaksi äännettynä), pitääpä vierailla siellä vaikka huomenna. Osaa kuulemma englantiakin. Millä kielellähän ääntäisin hänen nimensä!

Terveisin
Hannu

Paikallisia teitä


| Matkapäiväkirjani etusivu | Sisällysluettelo | Seuraavalle sivulle |